Culoarea anului 2020

PANTONE 19-4052 Classic Blue

Pantone este o firma de imprimare fondata in anii ‘50, in New York, care a inceput in anul 2000 sa aleaga culoarea anului bazata pe cercetarile tendintelor. Culoarea este aleasa in fiecare decembrie si semnifica ceea ce se intampla in cultura globala din anul respectiv.

Desemnata de Pantone culoarea anului 2020, Classic Blue aduce la lumina o stare de stabilitate, de claritate si de pace intr-o perioada in care lumea este tot mai impartita. Potrivit celor de la Pantone, Classic Blue este deja utilizat în modă, design interior, textile și design grafic.

Lucrurile sunt diferite fata de anii precedenti cand Living Coral, culoarea aleasa in 2019, exprima natura vibranta din jurul nostru si Ultra Violet, cea aleasa in 2018 nastea o impredictibilitate ce avea sa surprinda lumea.

Este cu siguranta o alegere care pare sa duca catre rezonare si identificare pentru toti oamenii tocmai prin asocierea culorii cu cerul la amurg. O senzatie de calm, stabilitate si de vindecare sunt cele ce ies din natura culorii, senzatii ce vin in ajutorul unei lumi axate pe un ritm rapid si stresant.