RGB vs CMYK

Este destul de important sa cunoastem diferenta dintre modurile de culoare RGB si CMYK. Ce anume

inseamna RGB si CMYK si cand trebuie folosite aceste moduri diferite de culoare?

Care este modul de culoare RGB?

RGB înseamnă Red Green Blue (Rosu Verde Albastru) si folosește aceste culori de bază pentru a forma aproape orice altă culoare pe care o puteți vedea, deoarece culorile aditiv sunt roșu, verde și albastru. În esență, aceasta înseamnă că modul de culoare RGB creează alte culori prin combinarea sau adăugarea unor cantități diferite de roșu, verde și albastru.

De exemplu, dacă doriți să creați o culoare galbenă, combinați pur și simplu verde cu roșu. Dacă doriți să creați o culoare albastru deschis, veți adăuga verde și albastru.

RGB este modul de culoare care este de obicei asociat cu monitoarele și alte afișaje digitale. Televizoarele LCD / LED utilizează modul de culoare RGB, la fel și televizoarele CRT vechi. Aparatele de fotografiat, camerele video și scanerele digitale utilizează de asemenea RGB.

Ce este modul color CMYK?

CMYK funcționează într-un mod diferit față de RGB, deoarece în loc să folosească tipuri de culori aditive utilizează de fapt opuses i in plus de asta modul CMYK functioneaza cu patru culori, nu trei.

Motivul pentru care funcționează procesul CMYK este că, pe măsură ce adăugați culorile împreună, lumina este absorbită sau îndepărtată pentru a crea diferite culori. De exemplu, dacă adăugați cian, magenta și galben împreună, veți ajunge cu o culoare maro închis. Numai atunci când adăugați culoarea cheie (adică negru) că întreaga cantitate de culoare este complet eliminată din imagine.